Youth Labs LaborArtory στην Ελευσίνα

elefsina airphoto

Διαδικτυακά εργαστήρια για νέους της πόλης

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δεξιοτήτων των νέων της πόλης, διοργανώνει σε συνεργασία με την MENTOR, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2022, το LaborArtory. Πρόκειται για μια σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση του νεανικού κοινού του Δήμου Ελευσίνας σε θέματα που άπτονται των σύγχρονων πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.

Καταρτισμένοι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, φέρνουν την τεχνογνωσία τους στους νέους της Ελευσίνας, σε μία περίοδο που η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτιστικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Οι θεματικές των εργαστηρίων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως της πολιτιστικής παραγωγής και διαχείρισης, της διοργάνωσης εκδηλώσεων, του project management, marketing και επικοινωνίας, χρηματοδοτήσεων, κ.ά. Στόχος τους είναι η σε βάθος κάλυψη θεμάτων που άπτονται των πολιτιστικών βιομηχανιών του σήμερα. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα του πολιτισμού και τις πρακτικές που ακολουθούνται για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του εν λόγω τομέα. Με το πέρας των εργαστηρίων, θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να επικοινωνήσουν πολιτιστικές δράσεις, καθώς και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση για τα σχέδιά τους.

Συνολικά, το πρόγραμμα δίνει στους νέους του Δήμου Ελευσίνας την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών μέσα από τη θεωρία αλλά και την πρακτική εφαρμογή που αναπτύσσεται στο πεδίο, αξιοποιώντας παραδείγματα και ιδέες που θα φέρουν οι ίδιοι στην ομάδα. Μέσα από την πολύπλευρη επαφή με τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να συμπορευτούν με το όραμα του καλλιτεχνικού προγράμματος της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποκτώντας τα κατάλληλα εφόδια ώστε, μέσω της εφαρμογής των κεκτημένων γνώσεών τους, να υλοποιήσουν ένα πρωτότυπο project.



eep logo