ΕΣΕΕ: Συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

esee logo

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα το πρωί της ίδιας ημέρας, ενάντια στην εφαρμογή της πολιτικής του τρίτου μνημονίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, κατά την συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις σχετικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, μετά όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών μας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, «Πάγια θέση της ΕΣΕΕ είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι μπορούν βεβαίως να αποφασίσουν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων τους όλες ή κάποιες ώρες λειτουργίας της αγοράς των περιοχών τους, ώστε να επιτρέψουν σε αυταπασχολούμενους, εργοδότες και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις τοπικές κινητοποιήσεις, πορείες καθώς και την παράσταση των προεδρείων και των μελών τους στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.
Συνακόλουθα, το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ με επιστολή του, πρότεινε προς τους φορείς εκπροσώπησης και έκφρασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργοδοτών και εργαζομένων σε αυτές, την πραγματοποίηση μιας κοινής Συνέντευξης Τύπου των Προέδρων της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ, της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, την 11η ή 12η Νοεμβρίου 2015, ανάλογα με τις κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ, με 3 κεντρικά θέματα:
• Την αυξημένη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων που συνεπάγονται τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου.
• Τις δυσοίωνες εξελίξεις στον ασφαλιστικό χάρτη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους.
• Τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα λουκέτα, σε απώλεια ιδιοκτησιών και περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε την ποικιλότροπη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις επερχόμενες γενικές κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου, μέσα από γενικευμένες δράσεις με τη συμμετοχή μας από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ, στην κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας, στην Πλατεία Κλαθμώνος και ώρα 11:00 καθώς και δράσεις τοπικού χαρακτήρα από τον κάθε Εμπορικό Σύλλογο αλλά και υπερτοπικού, από την κάθε Ομοσπονδία μας.
Μέσα από τη συμμετοχή των εμπορικών συλλόγων και Ομοσπονδιών της ΕΣΕΕ, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους συναδέλφους μας, για όσους έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για τα προβλήματα «λερναίας ύδρας» που αντιμετωπίζουμε στη δύσκολη καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά».