Ινστιτούτο Prolepsis: Ο ρόλος της θρησκευτικότητας στην υγεία

keria ekklisia

Ξεκινάει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου ο κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων

Με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών της Ιατρικής, των λειτουργών της Υγείας, αλλά οποιουδήποτε άλλου ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτικότητα στην υγεία όλων, το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την επιστημονική και ευρύτερη κοινότητα διεθνών. Ο κύκλος των δωρεάν μαθημάτων με κεντρικό θέμα «Υγεία και Θρησκεία» θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022. Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Τα μαθήματα επιμελείται και συντονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής της Χειρουργικής Δημήτρης Λινός.

Συμμετέχουν Καθηγητές της Ιατρικής και άλλων Σχολών από τα Πανεπιστήμια Harvard, Johns Hopkins, Yale, Duke, ΕΚΠΑ αλλά και γνωστοί Έλληνες γιατροί, θεολόγοι και συγγραφείς.

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 – 16:00, με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Χρήστο Γιανναρά και θέμα: «Θρησκεία και υγεία στην προοπτική της εκκλησιαστικής εμπειρίας».

Στον διαδικτυακό σύνδεσμο www.healthandreligion.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν το λεπτομερές πρόγραμμα των εισηγήσεων και τους ομιλητές. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να συνδεθούν ζωντανά για να παρακολουθήσουν και να υποβάλουν ερωτήσεις στο τέλος κάθε εισηγήσεως. Εναλλακτικά, μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε ομιλία όποτε το επιθυμούν στο YouTube.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και οι εφημερίδες της Διασποράς «Εθνικός Κήρυκας» και «National Herald» είναι χορηγοί επικοινωνίας των μαθημάτων.

eep logo