Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας 1:00 με 8:00 το πρωί

stylianidis 141021

Κλειστό το Δημόσιο αύριο - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» από τη χώρα μας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας δεκάδες προβλήματα, ενώ η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα, προληπτικά μέτρα εξαιτίας της νέας επιδείνωσης.

Επειτα από ευρεία έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Από τη 1 μέχρι τις 8 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.
  • Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. «Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε, αν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε» είπε ο υπουργός.
  • Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.
Οπως τόνισε, «όλα αυτά τα μέτρα είναι προληπτικά. Δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Έως τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο οι συρμοί του τραμ, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για το αν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στο μετρό (γραμμές 1,2 και 3).
Με νεότερη ενημέρωσή της, η ΣΤΑΣΥ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς σήμερα και αύριο, αναφέρει :

  • Οι συρμοί του τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021 κατόπιν ενημέρωσης της μετεωρολογικης υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • Οι συρμοί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της γραμμής. Οι γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά.
  • Κανονικά θα κινηθούν τρόλεϊ και λεωφορεία με μοναδική εξαίρεση την διέλευση από τον Κηφισό και την Παραλιακή, που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

ΕΛ.ΑΣ.: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισό και Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από τη 1:00 έως τις 8:00 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,
Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.
Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, την Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή σχολεία σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι σε: Αττική, Χαλκιδική, Εύβοια, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στον δήμο Μεσολογγίου, Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας. Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Αργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστά και τα δικαστήρια στην Αττική

Λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών στην περιφέρεια της Αττικής, για την Παρασκευή.

Από την αναστολή εργασιών των δικαστηρίων εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω του επείγοντος χαρακτήρα τους.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo