Γ.Πατούλης: Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά!

sxoleio paidia

Και πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών από την πανδημία

Τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς διατυπώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης. Επιπλέον με πρωτοβουλία του θα διανεμηθούν στους μαθητές 1 εκ. προστατευτικές μάσκες, ενώ θα διανεμηθούν ειδικά έντυπα με οδηγίες για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοιού COVID-19. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε συνεργασία με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Αντιδημάρχους Υγείας και τους διευθυντές των Σχολείων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει στο μήνυμά του:

«Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, με την ελπίδα για την αδιατάρακτη συνέχιση της, ώστε να προσφέρει στα παιδιά μας την ικανότητα που στερήθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σταθερά δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, για να εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες στις σχολικές αίθουσες, πρώτα απ’ όλα με ασφάλεια από την πανδημία. Με μεθοδικές προσπάθειες, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση δεκάδων σχολείων στην Αττική, την εξασφάλιση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, τη δωρεάν μετακίνηση μαθητών, την έμπρακτη υποστήριξη της ειδικής αγωγής, αλλά και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με τη δημιουργία προτύπων αθλητικών εγκαταστάσεων, σύγχρονων ποδηλατόδρομων και ανοιχτών χώρων άθλησης.
Μαζί με τις ευχές μας για μια καλή και κυρίως ασφαλή χρονιά, η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει 1 εκατομμύριο προστατευτικές μάσκες σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για να προφυλάξουμε από την πανδημία, όχι μόνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τον κοινωνικό και οικογενειακό τους κύκλο. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας για να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας την χαρά της μάθησης και την ανεκτίμητη σχέση με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Καλή σχολική χρονιά».

eep logo