Ο ΠΕΣΥΔΑΠ «θωρακίζει» το όρος Αιγάλεω

pesydap aigaleo

Νέος σταθμός επικοινωνιών VHF/UHF για τον καλύτερο συντονισμό των ομάδων αντιπυρικής προστασίας

Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει για να θωρακίσει το όρος Αιγάλεω απέναντι σε κάθε απειλή, ο ΠΕΣΥΔΑΠ εγκατέστησε με ίδια μέσα πάνω στο βουνό έναν νέο σταθμό επικοινωνιών VHF/UHF, για τον καλύτερο συντονισμό των περιπόλων του και των ομάδων αντιπυρικής προστασίας που έχει, ήδη, αναπτύξει σε επίκαιρα σημεία του ορεινού όγκου.

Πρόκειται για μία ακόμα «επένδυση» περιβαλλοντικής προστασίας από την πλευρά του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο οποίος και χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου το εγχείρημα της αγοράς και εγκατάστασης του νέου σταθμού και του σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού του…

Ο προηγούμενος σταθμός επικοινωνιών του ΠΕΣΥΔΑΠ είχε λεηλατηθεί και καταστραφεί από… γνωστούς – «αγνώστους» βάνδαλους, προκαλώντας αυτονόητες δυσχέρειες στην ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου που επιχειρεί σε απομονωμένες περιοχές του βουνού.

pesydap aigaleo2

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που τεχνικές υποδομές του ΠΕΣΥΔΑΠ στην περιοχή του Σχιστού καταστρέφονται ή λεηλατούνται από «άγνωστους» δράστες, γεγονός που κάνει επιτακτική την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ελεγχθεί η «παραβατικότητα».

Για να αρθούν τα προβλήματα επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι χρόνοι ανταπόκρισης σε έκτακτα περιστατικά, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γ. Γουρδομιχάλης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γ. Κατσαντώνη και τον επικεφαλής της Ομάδας Γ. Πίνη, ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες ημέρες την εγκατάσταση του νέου σταθμού σε κορυφή του βουνού.

Ο νέος σταθμός είναι κινητός, έχει αυτονομία σε ηλεκτρική ενέργεια, προστατεύεται με συναγερμό και καλύπτει όλες τις «δύσκολες» περιοχές του όρους Αιγάλεω, εξασφαλίζοντας άμεση επικοινωνία μεταξύ των πυροφυλακίων, των κινητών περιπολιών και της διοίκησης του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Άμεσα, μάλιστα, θα εγκατασταθεί στην οροφή του σταθμού και σύστημα περιστρεφόμενης κάμερας 360 μοιρών, για την ανίχνευση και τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιάς, έστω και από μεγάλη απόσταση.

Ο νέος σταθμός σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να διασφαλίζει τις επικοινωνίες του ΠΕΣΥΔΑΠ και σε άλλες περιπτώσεις εμπλοκής της Ομάδας Προστασίας, όπως σεισμοί, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.