Τα παιδιά (της Πολύμορφης) του Πειραιά στον λόφο της Καστέλλας

polymorfi fthinoporo

Στο πιο γραφικό σοκάκι του λόφου της Καστέλλας, στον Προφήτη Ηλία, οι παιδικές φωνούλες γέμιζαν τον αέρα της μικρής γειτονιάς του Πειραιά κάθε απόγευμα Κυριακής.

Το σημείο συνάντησης των παιδιών το δικό τους στέκι, η Πολύμορφη, άνοιγε την πόρτα της και τα υποδεχόταν σαν στο σπίτι τους: Kάθε γωνιά ένα παιχνίδι, ένας χώρος δημιουργίας και εκτόνωσης της αστείρευτης ενέργειας του ζωηρού μπόμπιρα και της ναζιάρας ζουζουνίτσας…

Αυτό το στέκι που έκανε δημιουργικά τα απογεύματα της Κυριακής- αφήνοντας πολύτιμο χρόνο στους γονείς να απολαύσουν μυρωδάτο καφέ, σπιτικό κέικ, ρόφημα από βότανα ή μία χειροποίητη λεμονάδα αλλά κυρίως την πανοραμική θέα μέχρι το λιμάνι- ευελπιστεί να γίνει φέτος μία καθημερινή συνήθεια με στόχο να βάλει στη ζωή μας δημιουργία, εκτόνωση, εναλλακτικά παιχνίδια, μουσική, χορό, θεατρικό παιχνίδι, χρώμα και άφθονο γέλιο που τόσο το έχουμε ανάγκη..

Η ιδέα ξεκίνησε από την πρόεδρο του Πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού συλλόγου της Πολύμορφης, Ξανθένια Μαντά, η οποία κατόρθωσε με πολύ μεράκι, προσωπική εργασία και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της ομάδας της να ανακαινίσει το χώρο δίνοντας του παραμυθένιες διαστάσεις..

Πρόκειται άλλωστε για ένα Σύλλογο με δείγμα γραφής από το 2001 , όπου για περισσότερο από 14 χρόνια είχε κατορθώσει να δημιουργήσει μία ομάδα παραδοσιακών χορών από εθελοντές – χωρίς οικονομική ενίσχυση ή βοήθεια από κανέναν φορέα- και να γυρίσει σχεδόν όλες τις χώρες εκπροσωπώντας τη χώρα σε λαογραφικά φεστιβάλ στις γειτονιές του κόσμου…

Έτσι όπως οι εποχές αλλάζουν και εξελίσσονται η Πολύμορφη τόλμησε να ξαναγεννηθεί μέσα από τα παιδικά χαμόγελα!

Η έναρξη της καινούριας χρονιάς εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο με την παρουσίαση νέων πρωτότυπων δραστηριοτήτων αλλά με συνεργασίες νέων εκπαιδευτών που θα δίνουν σε κάθε παιχνίδι την επιμορφωτική του διάσταση..

Το πιο συναρπαστικό είναι ότι κοντά στα παιδιά εκπαιδεύονται και οι γονείς!

Έχουν την ευκαιρία να αφήσουν την ρουτίνα των καθημερινών προβλημάτων και να ασχοληθούν με το πνεύμα τους μέσω των εφαρμοσμένων τεχνικών ζωγραφικής , decoupage, χαλκού αλλά και το σώμα τους παρακολουθώντας μαθήματα γιόγκα , πιλάτες και λατινοαμερικάνικους χορούς..

Γιατί ποιος είπε ότι όταν έχεις παιδιά δεν μπορείς να προλάβεις όλα;

Κάθε μέρα, λοιπόν, μπορείς να βρεις να κάνεις κάτι! Δευτέρα – Τετάρτη χειροτεχνία – decoupage , την Τρίτη θέατρο, την Πέμπτη και την Παρασκευή γιόγκα ενώ θα μπορείς να φέρεις και το παιδί να μελετά το μάθημα της επόμενης μέρας καθώς φέτος θα έχουμε και μελέτη των μαθημάτων του σχολείου!

Το Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο στα παιδιά με πρωτότυπα εργαστήρια, σκάκι και πολλά εναλλακτικά παιχνίδια για τα οποία εκείνα δίνουν τις περισσότερες ιδέες!


Το πιο συναρπαστικό από όλα είναι ότι όλα αυτά – και ακόμα περισσότερα- θα γίνονται και τις ημέρες που τα σχολεία κλείνουν είτε για την προσφιλή μας συνήθεια τις…εκλογές αλλά και τις αργίες ,τις απεργίες και τις διακοπές!

Και μην ξεχνάς τα παιδικά πάρτυ όπου η μικρή οικοδέσποινα ή ο μικρός οικοδεσπότης θα υποδέχεται τους φίλους του στον δικό του χώρο!

Και όταν ο καιρός το επιτρέπει θα εξερευνούμε το μικρό χωριό του Πειραιά , στο άλσος του Προφήτη Ηλία, με περιπάτους, παιχνίδι και εξερεύνηση..

Στο σοκάκι της οδού Σφακίων 33!

Έλα μία Κυριακή και δεν θα θες να ξαναφύγεις..! Σε περιμένουμε!