Το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών διαθέσιμο πλέον σε mobile app!

aimodosia 2

Και στο Android κινητό του εθελοντή αιμοδότη

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνουν τη διάθεση της νέας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και συσκευές (mobile app), διευκολύνοντας την πρόσβαση των αιμοδοτών που είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) στην καρτέλα του αιμοδότη.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για συσκευές Android και προσφέρει έναν εύχρηστο τρόπο πρόσβασης στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, το οποίο είναι ένα ενοποιημένο καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα που συγκεντρώνει σε μία ενιαία βάση δεδομένων τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, τους Εθελοντές Αιμοδότες και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή του ΕΜΑ δωρεάν στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, ο χρήστης, όντας ήδη εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, μπορεί να εισέλθει στον λογαριασμό του, εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης.

Με την εφαρμογή η ενημέρωση του αιμοδότη γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν:

  • να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού που έχουν δημιουργήσει με την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών,
  • να αιτούνται την απόκτηση ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη ή να βλέπουν τα στοιχεία της ταυτότητας που έχουν,
  • να βλέπουν προσωποποιημένα στατιστικά στοιχεία για τις αιμοδοσίες στις οποίες έχουν συμμετάσχει,
  • να ενημερώνονται για το πότε μπορούν να αιμοδοτήσουν εκ νέου και
  • να υποβάλλουν οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με το ΕΜΑ.

Η εφαρμογή υλοποιήθηκε από την ΕΔΥΤΕ Α.Ε. στο πλαίσιο της δράσης «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς πόρους.

eep logo