Εθελοντισμός για τους πρόσφυγες

votsala oikogeneia

Με το σύνθημα «Δήλωσε εθελοντής/εθελόντρια!», η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών απευθύνει μήνυμα σε εθελοντές και εθελόντριες για καλωσόρισμα και παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στο λιμάνι από τα νησιά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,

«Μέσα στον Επιβατικό Σταθμό Περικλέους (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1), στήνουμε μια βάση υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων που φθάνουν από τα νησιά ταλαιπωρημένοι, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Σκοπός μας είναι:
1) Η έκφραση της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες.
2) Η παροχή ποικίλων χρηστικών πληροφοριών για τη διευκόλυνση της προσωρινής διαμονής τους και του ταξιδιού τους προς τα σύνορα.
3) Η παροχή άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ενήλικες και παιδιά και, όταν απαιτείται, η παραπομπή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
4) Η παροχή φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες βρεφών, μικρών παιδιών, εγκύων, αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων προσφύγων.
5) Η διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, διατροφής και ένδυσης

Στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών συμμετέχουν μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο Πειραιά, το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία Αθήνας & Νέας Σμύρνης, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η Αλληλεγγύη Πειραιά, η Δημοτική Κίνηση Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας», η Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος, η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», η Αλληλεγγύη για Όλους της Αθήνας, η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς», η Κίνηση «Σβούρα» Νίκαιας και ενεργοί πολίτες από τον ευρύτερο Πειραιά.

Παρακαλούμε δηλώστε διαθεσιμότητα (ποιες μέρες/ώρες)
στοe-mail: ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com
ή στα τηλ. 6945174077, 6973015219, 6936895088και 2104123952
Αναζητήστε την Ομάδα μας στο facebook:
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σας περιμένουμε!

Είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα για παιδιά και χοντρά ρούχα, κουβέρτες, υπνόσακους, αδιάβροχα κλπ. συγκεντρώνουμε στην Αλληλεγγύη Πειραιά, Ευριπίδου 49, Πειραιάς , καθημερινά 10:00-21:00 τηλ. 2104123952»

Pin It

eep logo