Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

triti hlikia

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ημερίδα με θέμα την "Υγιή Γήρανση" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 09.30 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Χαιρετισμό θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης δήλωσε: "Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων είναι ημέρα ευθύνης για όλους. Στην εποχή της κρίσης η τρίτη ηλικία δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις τις οποίες όλοι γνωρίζουμε. Επιπροσθέτως, η τρίτη ηλικία έχει αναλάβει και ένα νέο βάρος, τη στήριξη με τη μικρή σύνταξη και του άνεργου γιου ή κόρης καθώς και τη στήριξη όλης της οικογένειας. Ο Δήμος μας έχει πλήρη συναίσθηση αυτής της πραγματικότητας για τους ηλικιωμένους μας και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών, από την ιατρική πρόληψη και την ενημέρωση έως την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό. Η δική μας δέσμευση απέναντι στους ηλικιωμένους είναι να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να προσφέρουμε από χρόνο σε χρόνο καλύτερες υπηρεσίες".

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, ΑΕ Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα – Διαχρονική προσέγγιση και στατιστικά στοιχεία.

Στέλλα Δ. Ηρακλειανού, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν. Τζάνειο Πειραιά Σακχαρώδης Διαβήτης και ηλικιωμένοι.

Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Κοινωνιολόγος, Προϊστάμενος του τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Υπουργείο Υγείας Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης Σακχαρώδους Διαβήτη.

Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» Μυοσκελετικά προβλήματα – Οστεοπόρωση.

Αλεξάνδρα Κουτσοβασίλη, Νεφρολόγος, Διευθύντρια Νεφρολογικού Τμήματος και Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Γεν. Κλινικής Πειραιώς «Ιπποκράτης» Νεφρός και τρίτη ηλικία.

Ευαγγελία Σταμούλη, Ιατρός Δημόσιας Υγείας Δήμου Πειραιά Εμβολιασμοί στην τρίτη ηλικία.

Λεωνίδας Μυρωνίδης, Διευθυντής Γαστρεντερολόγος Γεν. Κλινικής Πειραιώς «Ιπποκράτης» Χρόνια δυσκοιλιότητα των ηλικιωμένων.

Ιωάννα Κατσούρη, MSc Εργοθεραπεύτρια, Καθηγήτρια Εφαρμογών, Τμήμα Εργοθεραπείας, ΤΕΙ Αθήνας, Υποψήφια Διδάκτωρ ΑΠΘ Οδήγηση των ηλικιωμένων.

Λιζ Μεσθεναίου, Αντιπρόεδρος Ε.Γ.Γ.Ε. Πόλεις φιλικές στους ηλικιωμένους πολίτες.

Συντονιστές: Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός / Νικόλαος Πλατανησιώτης

 

eep logo