Κορωνοϊός: Συνολικά 31 κρούσματα στο Άγιον Όρος

agion oros

Τέσσερις μοναχοί στο νοσοκομείο

Συνολικά 31 κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν στο Άγιο Όρος, ενώ 4 μοναχοί νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι τρεις σε απλές κλίνες Covid και ο ένας έχει διασωληνωθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ η επιδημιολογική εικόνα στο Άγιο Όρος είναι πιο επιβαρυμένη, αφού τα κρούσματα εκτιμάται ότι είναι περισσότερα. Οι μοναχοί που δεν χρειάζονται νοσηλεία έχουν ελαφρά ή και καθόλου συμπτώματα. Τα νέα περιστατικά έχουν εντοπιστεί σε κελιά της Νέας Σκήτης στην νότια μεριά του Αγίου Όρους και σε ένα κελί στην Αγία Άννα.

Για την αποφυγή της διασποράς του ιού ανακοινώθηκε νέα παράταση της αναστολής όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή Αρίστου Κοσμίρογλου μέχρι τις 15 Απριλίου. Την ίδια ώρα, σε όλες τις πύλες Ουρανούπολη, Τρυπητή και Ιερισσό διενεργούνται καθημερινά rapid test σε κάθε εισερχόμενο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εμβολιασμοί για μοναχούς και εργαζόμενους συνεχίζονται εντός των ορίων του Αγίου Όρους, ενώ στα περισσότερα μοναστήρια τηρούν αυστηρά μέτρα προστασίας.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo