Ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης από την κακοκαιρία

xioni poly dromos

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει στις 11 το πρωί της Τρίτης στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo