Οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

vitsas syrizaΟ καθηγητής Κωνσταντίνος Δουζίνας είναι το νέο πρόσωπο, που βρίσκεται σε μια δυνητικά εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη Β’ Πειραιά την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο κερατσινιώτης Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Δουζίνας είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics. Είναι τακτικός καθηγητής της Νομικής και Κοσμήτορας της Σχολής των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Middlesex και Lancaster και υπήρξε από το 1992 ιδρυτικό μέλος της Νομικής Σχολής του Κολλεγίου του Birkbeck.

Στην πρώτη θέση όπως αναμενόταν την πρώτη θέση έχει ο Θοδωρής Δρίτσας και την δεύτερη η βουλευτής και παλιό στέλεχος του κόμματος, Ελένη Σταματάκη.

Στην Β’ Πειραιά, όπου μέχρι τώρα εκλεγόταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση ο κερατσινιώτης πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας θεωρείται ως ένα σημαντικό «αντίβαρο» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς πέραν της αναφοράς του στην περιοχή υπήρξε και αυτός στέλεχος του ΚΚΕ απ’ όπου αποχώρησε και εντάχθηκε στον Συνασπισμό και διατηρεί ένα προφίλ, που τον καθιστούσε αποδεκτό σχεδόν απ’ όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε εκλεγεί βουλευτής στη Β’ Αθηνών.

Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι μέχρι τώρα βουλευτίνες Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα, αντίστοιχα.

Αναλυτικά, τα ψηφοδέλτια στου ΣΥΡΙΖΑ στην Α και Β Πειραιά είναι τα εξής:

Α’ Πειραιά

1 Δριτσας Θεοδωρος
2 Σταματακη Ελενη
3 Δουζίνας Κων/νος
4 Γεννια Γεωργια
5 Γεωργοπουλος Παναγιωτης (Παναγος)
6 Νικολαράκη Ζαμπια
7 Τριανταφύλλου Παύλος
8 Καλαποθαράκος Νικόλας

Β’ Πειραιά

1 Βίτσας Δημήτρης
2 Κασιματη Ειρηνη (Νινα)
3 Καρακωστα Ευαγγελια (Ευη)
4 Βαμβακα Ευγενια (Τζενη)
5 Κυλακου Αικατερινη (Καιτη)
6 Λαζαριδης Αθανασιος
7 Σταυρόπουλος Βασίλειος
8 Ραπανάκης Σπύρος
9 Αλεβιζόπουλος Γεωργιος
10 Δημητρίου Γεώργιος
11 Μαήλλη-Λιμναίου Άννη

eep logo