Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται Δευτέρα και Τρίτη

vroxi omprella

Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα θα σημειωθούν κατά το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα στα βόρεια και δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα δυτικά.

Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι βροχές θα επεκταθούν και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Τρίτη βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο Κεντρικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 έως 8 μποφόρ. Στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι ριπαίοι άνεμοι ενδέχεται να είναι ισχυρότεροι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών, ενώ η θερμοκρασία την Τρίτη θα παρουσιάσει πτώση.

eep logo