Χρονιά των ρεκόρ για την ΕΔΑ Αττικής με ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης!

fisiko aerio

Tαχύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου στο καταναλωτικό κοινό της Αττικής

Ανεβάζει ταχύτητα η ΕΔΑ Αττικής φέρνοντας το φυσικό αέριο σε όλες τις περιοχές τις Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά -εν μέσω συνθηκών πανδημίας- τις επιδόσεις της αναπτυξιακής δραστηριότητάς της κατά το πρώτο 10μηνο του 2020, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Δύο μήνες πριν το τέλος μιας ιδιαίτερα δύσκολης χρονιάς με πρωτοφανείς προκλήσεις για την αγορά, την κοινωνία και την οικονομία, η ΕΔΑ Αττικής έχει να επιδείξει μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία καθώς όλοι οι δείκτες δραστηριότητας παρουσιάζουν ισχυρή άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, εντός του 2020 μέχρι στιγμής, η Εταιρεία έχει πετύχει:
• να αυξάνει την κερδοφορία της,
• να ισχυροποιεί την πελατειακή της βάση και
• να πετυχαίνει ταχείς ρυθμούς διείσδυσης του φυσικού αερίου σε όλη την Αττική.

Σε ότι αφορά στη διείσδυση στην αγορά η ΕΔΑ Αττικής σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις συνδέσεις μετρητών που τον μήνα Οκτώβριο έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 2.597, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό εγκατεστημένων μετρητών εντός του 2020 σε 17.694 έναντι των 14.359 που είχαν εγκατασταθεί στο αντίστοιχο διάστημα του 2019, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση κατά 18,8%. Ταυτόχρονα, νέο ρεκόρ αποτελεί και ο αριθμός ενεργοποιήσεων που έφτασε στις 14.592 κατά το πρώτο 10μηνο του 2020, αυξημένος κατά 27,9%.

edaa anaptyxh

Ο γοργός ρυθμός ανάπτυξης της ΕΔΑ Αττικής είναι εμφανής ωστόσο και από την υπογραφή νέων συμβάσεων οι οποίες έχουν φτάσει τις 19.116 μέχρι στιγμής, αριθμό ρεκόρ για την Εταιρεία, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 20.000 έως το τέλος του έτους, σημειώνοντας αύξηση ύψους 6,8% σε σχέση με το 2019. Μάλιστα, από την αύξηση του αριθμού των νέων συμβάσεων προκύπτει και η ανάγκη ενίσχυσης του ρυθμού κατασκευής νέων μετρητών επιτρέποντας έτσι την ενεργοποίηση περισσότερων συμβάσεων.

Σε ότι αφορά στις οικονομικές επιδόσεις 9μήνου, τα έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν σε 44,37 εκ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με τον ετήσιο προϋπολογισμό για το 2020. Επιπλέον, τo EBITDA διαμορφώθηκε στα 28,56 εκ. Ευρώ, αυξημένο κατά 29,4%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 14,43 εκ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 56%.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας με την οποία η Εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, που για το 2020 ανέρχεται σε επενδύσεις ύψους 32,7 εκατ. Ευρώ, είναι η επίδοση της ΕΔΑ Αττικής σε ότι αφορά στην επέκταση του δικτύου διανομής κατά 120,65 χλμ., με τον στόχο στα 150 χλμ. για το 2020 να είναι απολύτως εφικτός. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο η Εταιρεία σημείωσε άλλο ένα συνεχόμενο ρεκόρ, κατασκευάζοντας 20,5 χλμ. δικτύου, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι είχαν κατασκευαστεί 10,7 χλμ., αυξάνοντας δηλαδή τον κατασκευαστικό αριθμό της κατά 47,8%. Μάλιστα, η προηγούμενη φορά που η Εταιρεία είχε κατασκευάσει πάνω από 20 χλμ. δικτύου σε διάστημα ενός μήνα ήταν τον Μάρτιο του 2009 με 23,9 χλμ.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της Εταιρείας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης σημείωσε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιδόσεις της Εταιρείας, για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας. Έχουμε υποσχεθεί να φέρουμε το φυσικό αέριο, το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικά αποδοτικό και ασφαλές καύσιμο σε όλους τους καταναλωτές της Αττικής το ταχύτερο δυνατό και προς αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε με σχέδιο και υλοποιούμε σταθερά το φιλόδοξο επενδυτικό μας πρόγραμμα. Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι καταφέραμε ως Εταιρεία να πετύχουμε αποτελέσματα - ρεκόρ σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, βάζοντας τα θεμέλια για μια μακρά πορεία ανάπτυξης προς όφελος των καταναλωτών και των μετόχων. Όλοι εμείς στην ΕΔΑ Αττικής δουλέψαμε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα με σύνεση και προγραμματισμό, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της πανδημίας και να συνεχίσουμε να επιτελούμε την αποστολή μας, να φέρουμε το φυσικό αέριο πιο κοντά σε κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τα επόμενα χρόνια».