Εκλογές ΗΠΑ 2020: "Βλέπει" νίκη ο Μπάιντεν

biden trump

Θρίλερ στην πολιτεία της Τζόρτζια όπου προηγείται - Θα γίνει επανακαταμέτρηση

Η πολιτεία της Τζόρτζια θα προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση καθώς η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι μόλις 1,579 ψήφοι στις εκλογές ΗΠΑ 2020.

Σύμφωνα με την υπουργό της Πολιτείας, Μπραντ Ραφενπέργκερ, η διαδικασία αυτή θα γίνει, δεδομένου πως το αποτέλεσμα βρίσκεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού.

Το πρωί της Παρασκευής, καθώς ενσωματώνονταν οι τελευταίες ψήφοι, ο Τζο Μπάιντεν πήρε προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην Τζόρτζια. Προβάδισμα που ωστόσο είναι ιδιαίτερα ισχνό.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν το ίδιο ακριβώς ποσοστό, 49,4%. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με 1.579 ψήφους και απομένουν ακόμη να ενσωματωθούν στο αποτέλεσμα 4.169 ψήφοι. Η πολιτεία δίνει 16 εκλέκτορες.

Η επανακαταμέτρηση θα προκαλέσει καθυστερήσεις και στην ανάδειξη γερουσιαστή, καθώς ο νυν εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Περντού, λαμβάνει ποσοστό χαμηλότερο του 50%. Υπό αυτές τις συνθήκες, η εκλογή Γερουσιαστή θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο.

Προβάδισμα Μπάιντεν και στην Πενσυλβάνια

Θυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν πήρε προβάδισμα και στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, η οποία δίνει στον νικητή 20 εκλέκτορες. Αν η τάση συνεχίσει υπέρ του δημοκρατικού υποψηφίου, τότε μόνο με τους εκλέκτορες από την Πενσυλβάνια μπορεί να ανακηρυχθεί 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Φυσικά, η ομάδα του Αμερικανού προέδρου δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί το όποιο αποτέλεσμα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να μιλά διαρκώς για απάτη και νοθεία και τους συμβούλους του να προσφεύγουν νομικά σε περισσότερες από μία πολιτείες.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

eep logo