Παραίτηση Τσίπρα – Εντολή σε Μεϊμαράκη – 3ο το «κόμμα Λαφαζάνη» – κάλπες 20 Σεπτεμβρίου

kalph diafanh

Δραματικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό προοιωνίζονται οι κάλπες που θα στηθούν, κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά υποστήριξε με διάγγελμα του, ότι έδωσε μάχες που αν και δεν έφεραν την χώρα στο σημείο που ονειρευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μετά τη Συμφωνία θέλει νέα λαική εντολή για να προχωρήσει, δίνοντας νέες μάχες για να βελτιώσει σημεία αυτής της συμφωνίας.
Στη συνέχεια υπέβαλλε την παραίτηση του ιδίου και της κυβέρνησης του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την κατά το δυνατόν επίσπευση των διαδικασιών, «υποδεικνύοντας» την 20η Σεπτεμβρίου ως την ενδεδειγμένη ημερομηνία εκλογών.

Απαντώντας με συνέντευξη (!) που παρεχώρησε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι ο ίδιος θα ζητήσει να τηρηθεί το Σύνταγμα που προβλέπει γύρο διερευνητικών εντολών. Ο Ευ. Μειμαράκης χρησιμοποιώντας σκληρή πολιτική ρητορική κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για «πολιτική αλητεία» , υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι επιδεικνύει αλαζονεία όταν κάνει λόγο για κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφαινόμενη μετεξέλιξη της Αριστερής Πλατφόρμας σε κόμμα με την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών της. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα σε ανάδειξη της σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμης που θα λάβει την Τρίτη διερευνητική εντολή και κυρίως ανάλογο τηλεοπτικό χρόνο προεκλογικά.

Σκληρή κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ. Το Ποτάμι κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «έκανε τραγική επιλογή για τη χώρα, το ΚΚΕ υποστήριξε πως θα διεκδικήσει την ενίσχυση της δύναμης τους της μόνης γνήσιας αντιμνημονιακής δύναμης και το ΠΑΣΟΚ πως θα προσπαθήσει με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού χώρου να αποτελέσει τον τρίτο εναλλακτικό χώρο του πολιτικού σκηνικού.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ