Σε λειτουργία το Elevate Greece

elevate greece

Μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση

Ξεκίνησε την λειτουργία του το online ψηφιακό μητρώο των ελληνικών startup, Elevate Greece, που λειτουργεί στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου (gov.gr). Το Μητρώο παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η πρακτική υποστήριξη των startup εταιρειών με μια σειρά μέτρων, όπως η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, η παροχή φορολογικών κινήτρων κ.ο.κ.
Τα μέτρα αυτά θα αφορούν μόνο τις εταιρείες που εγγράφονται στο Elevate Greece, εφόσον καλύπτουν δύο βασικές προδιαγραφές. Πρώτον να έχουν στη δραστηριότητά τους το στοιχείο της καινοτομίας και δεύτερον να διαθέτουν δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων τους. Ένα πρώτο μέτρο είναι η παροχή παροχή φορολογικών κινήτρων σε ιδιώτες επενδυτές που λειτουργούν ως επιχειρηματικοί άγγελοι (business angels) επενδύοντας κεφάλαια σε startup εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Μεγάλη συμμετοχή

Τριψήφιος είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν στη νέα διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας για τις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις, "ElevateGreece", μόλις στο πρώτο 24ωρο λειτουργίας της. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και δίνει συγχαρητήρια στον υφυπουργό Χρίστο Δήμα που ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη λειτουργία στην ηλεκτρονική πύλη.

 

eep logo