Ο Συμπαραστάτης του Δημότη με τον Σπ.Σπυρίδων

spyridon davakis

Για τη εξυπηρέτηση και ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά Γεώργιος Κ. Δαβάκης, επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον Πειραιώτη Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) κ. Σπύρο Σπυρίδων, τέως Περιφερειάρχη, Γενικό Γραμματέα & Δήμαρχο και συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης.
Συγκεκριμένα συζήτησαν θέματα που έχουν σχέση με την καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη, των Tοπικών Eπιχειρήσεων και την ανάπτυξη που θα προκύψει μέσα από ένα περιβάλλον κανόνων που θα διασφαλίσουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων με την μεγάλη εμπειρία που έχει στα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού μίλησε για την χρησιμότητα του Θεσμού, δεσμεύτηκε ότι θα παρακαλέσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκο για να προσκαλέσουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. όλους τους Συμπαραστάτες που υφίστανται σήμερα και δραστηριοποιούνται σε Δήμους άνω των 20.000 κατοίκων αλλά και τους Περιφερειακούς Συμπαραστάτες του Πολίτη & της Επιχείρησης προκειμένου να διενεργηθεί μία Ημερίδα, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι για το ουσιαστικό και σοβαρό έργο που επιτελούν, για τις αρμοδιότητές τους και την αρμονική συνεργασία τους με τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τους Δημότες και τους Πολίτες γενικότερα.

Τέλος ο κ. Σπύρος Σπυρίδων τόνισε ότι καλό θα είναι να επαναλειτουργήσει και δραστηριοποιηθεί το «Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών» το οποίο θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στον ενιαίο τρόπο λειτουργίας του Θεσμού που έχει εισαχθεί και στο Ελληνικό Διοικητικό Σύστημα.