Π.Κόκκαλης: «Καταστροφικές για το περιβάλλον οι αλλαγές στους δασικούς χάρτες»

dasikes ektaseis

Ερώτηση του ευρωβουλευτή προς την Κομισιόν

 

Ερώτηση για τις δραματικές αλλαγές με τους δασικούς χάρτες κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, προς την Κομισιόν.

Ο Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε αναφορικά με την ερώτηση:

«Συνεχίζει να μας απασχολεί ο «νόμος Χατζηδάκη», μετά και την απάντηση του αρμοδίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Virginijus Sinkevicius, όπου ανακοίνωσε την έναρξη περαιτέρω έρευνας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την τήρηση ή μη της υφιστάμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των όρων της Νέας Πράσινης Συμφωνίας.

Ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέτουν υπό αμφισβήτηση όσα είχαν ήδη γίνει αναφορικά με τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο, διακινδυνεύοντας τα αντίστοιχα κονδύλια που είχαν χορηγηθεί στη χώρα, αλλά και όσα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αν επέλεγαν να τιμήσουν την συνέχεια του κράτους και ό,τι καταφέραμε σαν χώρα κάτω από προηγούμενες κυβερνήσεις και ειδικά τη ραγδαία εξέλιξη των δασικών χαρτών επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε ποια σκοπιμότητα υποκρύπτει μία τέτοια επιλογή.

Οι προβλέψεις του νόμου 4685 της κυβέρνησης Μητσοτάκη, άνοιξαν κερκόπορτες που ουδείς είχε διανοηθεί να αγγίξει στο παρελθόν, χωρίς καμία αιτιολόγηση, εις βάρος της δασικής περιουσίας της χώρας.»

eep logo