Επίτιμος Πρόεδρος ο Αντώνης Κοΐζας στον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών

koizas gkolgaris

Τιμητική πλακέτα και πρόσκληση για εκπαιδευτικές διαλέξεις με θέμα "Πολιτισμός & Πολιτική"

Ο Αντώνης Κοϊζας πρωταγωνίστησε κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, στην ενδυνάμωση σημαντικών πολιτιστικών θεσμών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι μεταξύ άλλων Καθηγητής Κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης και προσφάτως Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας.

Κορυφαία συμβολή του στον πολιτισμό της Κύπρου και της Ευρώπης γενικότερα, είναι η ίδρυση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Κιθαριστικής Ορχήστρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Η γνώση του για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πολιτικής, εστίασε στην εμβάθυνση του θεσμού πολιτισμός & πολιτική. Ο θεσμός αυτός είναι σημαντική "αποσκευή", για τους ανθρώπους που εργάζονται για τον πολιτισμό της Ευρώπης. Η Κύπρος μέσω του θεσμού αυτού, ηγείται της ίδρυσης και οργάνωσης μεγάλων μουσικών συνόλων, προτάσσοντας υψηλές πολιτιστικές αξίες για πολλοστή φορά, στους λαούς της Ευρώπης. 'Ετσι συμβάλλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση των κανόνων της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ανάπτυξη της πολιτιστικής βιομηχανίας, της οποίας η Κύπρος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο.

Εκτιμώντας ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, το σπουδαίο πολιτικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό έργο του, καθώς και το υποδειγματικό ήθος του, συγχρονικά κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., θα αναγορεύσει Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου τον Αντώνη Κοΐζα, θα του επιδώσει σε τιμητική πλακέτα τα εύσημα και θα τον προσκαλέσει σε σειρά εκπαιδευτικών διαλέξεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με θέμα "Πολιτισμός & Πολιτική".