Ο Ν.Μανωλάκος για την ένταξη των οδοντιάτρων στο ΕΣΠΑ

odontiatros

Αναφορά του βουλευτή Πειραιά σχετικά με την επιστολή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 31 Ιουλίου 2020 Αναφορά στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας, την επιστολή που απέστειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία «για την ένταξη των οδοντιάτρων στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027».

Οι Έλληνες οδοντίατροι σαν αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 υποχρεώνονται να εφαρμόσουν νέα πρωτόκολλα διαχείρισης των ιατρείων τους, τα οποία έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος που δεν θα τους επιτρέψει να ανακάμψουν.

Για το λόγο αυτό αιτούνται την αρωγή του κράτους, με την ένταξη των οδοντιάτρων στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-202 ώστε, να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την ενίσχυση των οδοντιατρείων και την προστασία της δημόσιας υγείας.


Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς
«Σχετικά με την επιστολή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την ένταξη των οδοντιάτρων στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027.»

Κύριε Υπουργέ,
Θέτω υπόψιν σας επιστολή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με την οποία αιτούνται την ένταξη των οδοντιάτρων στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027.
Όπως είναι γνωστό οι Έλληνες οδοντίατροι σαν αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 υποχρεώνονται να εφαρμόσουν νέα πρωτόκολλα διαχείρισης των ιατρείων τους, που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των αναγκών στοματικής υγείας της ελληνικής κοινωνίας. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος και απαιτούν μεγάλου βαθμού οικονομική επένδυση προκειμένου να εκσυγχρονιστεί με υλικοτεχνική υποδομή των οδοντιατρείων.

Ο οδοντιατρικός κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί ανεπανόρθωτα οικονομικά και η πανδημία αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα σαν αποτέλεσμα του οποίου πολλά ιατρεία δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν και ισάριθμοι επιστήμονες και προσωπικό θα απωλέσουν την εργασία τους.

Σας ζητώ να δείτε το θέμα με τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία διότι η αρωγή του κράτους με την ένταξη των οδοντιάτρων στο Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027είναι ζωτικής σημασίας ώστε, να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την ενίσχυση των οδοντιατρείων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

eep logo