Κορονοϊός: 19 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος

coronavirus white

Δεν εντοπίστηκαν κρούσματα στις εισόδους της χώρας

19 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID -19 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Δεν εντοπίστηκαν κρούσματα κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.983 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Από τα δεκαεννέα κρούσματα, 3 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων, 1 κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Από το σύνολο των 3.983 κρουσμάτων, 1.088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 194 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (91.7% άνδρες).