Ν.Oρφανός: Xωρίς «ψυχή» τα μέτρα δεν περνάνε!

orfanos poli


Στο Κανάλι-1 του Πειραιά μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Β’ Πειραιά με το Ποτάμι Νίκος Ορφανός, στην εκπομπή του Νίκου Μπαρδούνια και του Πέτρου Κασσιμάτη. Απαντώντας σε ερώτηση για το σάλο που έχει προκαλέσει το θέμα της παραδοχής σχεδίου Βαρουφάκη για επιστροφή στη δραχμή είπε χαρακτηριστικά:
«Πρέπει να υπάρχει απάντηση από του Μαξίμου. Ο κύριος Βαρουφάκης δρα σαν αρθρογράφος και πετάει παραδοξότητες. Πως είναι δυνατόν να θέλει να παρακάμψει το κράτος που θέλει να υπηρετήσει; Γιατί αυτά τα πράγματα αποκαλύπτονται τώρα; Αυτό που μας λέει δηλαδή είναι ότι διάφοροι παράγοντες απεργάζονταν σχέδια ερήμην της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπήρχε συντονισμένο σχέδιο. Πρέπει ωστόσο και η κυβέρνηση να πάρει θέση και να γίνει δικαστική διερεύνηση»

Για το θέμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου ο κύριος Ορφανός υπογράμμισε:
« Θα υπέγραφα μία πρόταση μομφής κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Το κόμμα όμως που πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο η πρόεδρος της Βουλής. Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τα στελέχη της που δε στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.
Δεν μπορεί για παράδειγμα να είναι κάποιος πρόεδρος του Ολυμπιακού και να πει ξαφνικά « εγώ κατά βάθος είμαι Παναθηναϊκός αλλά θα παραμείνω πρόεδρος του Ολυμπιακού!» Δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση να αποφεύγει τις εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος γιατί τον κάβο θα τον δει μπροστά της. Υπάρχει δομική διαφωνία ευρωπαϊστών- δραχμολάγνων. Χωρίς ψυχή τα μέτρα δεν περνάνε. Πρέπει να ληφθούν ριζικές αποφάσεις.»

ETEKA_Desktop

eep logo