Μίνι καύσωνας από σήμερα μέχρι την Παρασκευή!

kafsonas peristeri

Στους 38 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα, Τρίτη, σε ολόκληρη τη χώρα, καιρικές συνθήκες μίνι κάυσωνα που - σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 38, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 36 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 και μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

eep logo