ΕΕΤΑΑ: Συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

eetaa mikra nhsia

Θετικές οι πρωτοβουλίες της ΕΕΤΑΑ για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νησιών

Θετικές κρίνονται οι πρωτοβουλίες και προς την σωστή κατεύθυνση της ΕΕΤΑΑ σχετικά με το μόνιμο πρόβλημα της υποστελέχωσης των μικρών νησιών σε τεχνικό προσωπικό για την υλοποίηση έργων.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΕΕΤΑΑ ξεκίνησε μια εποικοδομητική συνεργασία, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών σχετικά με την επίλυση προβλημάτων των μικρονησιωτικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΜΝ και ο Διευθυντής της, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Σπ Σπυρίδων.
Κατά τη πρώτη συνάντηση τέθηκαν σε φάση σχεδιασμού τα προβλήματα και λίγο αργότερα ακολούθησε τηλεδιάσκεψη μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και όλου του ΔΣ του ΕΔΜΝ όπου και έγινε η πρώτη ενημέρωση τι σχεδιάζει η ΕΕΤΑΑ.


telediaskepsi mikron nhsion

Κατά την τηλεδιάσκεψη οι δήμαρχοι μέλη του ΔΣ του ΕΔΜΝ, συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα του κάθε νησιού σε μακρά και εποικοδομητική συζήτηση. Τέλος αποφασίσθηκε η συνάντηση αυτή να επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και σωστά τα όποια προβλήματα ανακύπτουν.
Το σύνολο των συμμετεχόντων συμφώνησε ότι η κατεύθυνση της ΕΕΤΑΑ είναι η σωστή, και βοηθά στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Η αυτοδιοικητική εμπειρία του Δ/ντα Συμβούλου του ΕΕΤΑΑ κου Σπ Σπυρίδων βοηθά τα μέγιστα ώστε να είναι κατανοητά και σε βάθος τα όποια προβλήματα αφορούν τις μικρονησιωτικές κοινωνίες. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι οι πρώτες δέκα προσκλήσεις του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ανοίγουν σύντομα ενώ έχει ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας του Μητρώου Μηχανικών προκειμένου να στηριχθούν οι Δήμοι που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών για τη σύνταξη και κατάθεση μελετών για τα έργα.


Στις συναντήσεις συμμετείχαν: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κος Σπ. Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΜΝ και δημοτικός σύμβουλος Ύδρας, Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου, ο Διευθυντής του ΕΔΜΝ Κώστας Κωστέλλος, οι Δήμαρχοι Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, Τήλου Μαρία Καμμά, Λειψών Φώτης Μάγγος, Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, και ο Αντιδήμαρχος Σπετσών Σπύρος Φαρδέλλος.