Μια αυθόρμητη δράση για το περιβάλλον!

paralia sakoules

Φίλοι της HELMEPA καθάρισαν απομονωμένη παραλία

Την 8η Ιουνίου, η παγκόσμια κοινωνία τιμά τους Ωκεανούς θυμίζοντας σε όλους μας πως χρειάζονται την προστασία μας. Τους οφείλουμε την ευαισθησία και την κατανόηση μας καθώς από τη θάλασσα εξαρτάται η ίδια η ζωή μας.

Λίγες ημέρες πριν, την 4η Ιουνίου, η HELMEPA, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος συμπλήρωσε 38 χρόνια λειτουργίας. Η μη κερδοσκοπική αποστολή της, όπως την όρισαν οι ιδρυτές της Έλληνες ναυτικοί και πλοιοκτήτες είναι, μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση, να κινητοποιήσει τους ανθρώπους της ναυτιλίας να αλλάξουν συνήθειες και να προστατέψουν τις θάλασσες από τη ρύπανση των πλοίων. Με το γνωστό σε όλους Γλάρο της, η HELMEPA προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει και την ευρύτερη κοινωνία και κυρίως τις νέες γενιές. Η νέα Αφίσα του Γλάρου μόλις κυκλοφόρησε σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας μας.

Μεγάλη ήταν επομένως η ικανοποίηση μας όταν την Κυριακή 7 Ιουνίου ενημερωθήκαμε πως ορισμένοι εκδρομείς – ανάμεσα τους και Μέλη της HELMEPA - στην επίσκεψη τους σε κοντινό στην Αθήνα νησί, καθάρισαν μια απόμακρη παραλία και μετέφεραν πολλά σκουπίδια, κυρίως πλαστικά, στο κυρίως λιμάνι για αποκομιδή.

Η αυθόρμητη αυτή πρωτοβουλία δικαιώνει προσπάθειες δεκαετιών αποτελεί όμως και παράδειγμα για να το μιμηθούμε όλοι όσοι θυμόμαστε το διαχρονικό μήνυμα: Όχι σκουπίδια, Όχι πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές”.

eep logo