ΜΜΜ: Τι αλλάζει στα δρομολόγια του μετρό από αύριο

metro empty

Μειωμένο το εισητήρια για πέντε μήνες

Η νέα φάση άρσης μέτρων φέρνει αλλαγές στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως το μετρό.

Σήμερα, Δευτέρα, η χώρα μπαίνει στην έκτη εβδομάδα άρσης μέτρων, με επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας να παίρνουν το «πράσινο φως» ώστε να επαναλειτουργήσουν, υπό αυστηρούς κανόνες. Σε κάθε άλλε περίπτωση οι αρμόδιοι προειδοποιούν με αυστηρά πρόστιμα, όπως συνέβη και στο γνωστό μπαρ της Μυκόνου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΟΑΣΑ, από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 «θα πυκνώσουν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια των συρμών στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό». Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για το Μετρό τονίζεται ότι «οι συχνότητες δρομολογίων στη γραμμή 2 στα χρονικά διαστήματα από τις 07:00 έως τις 11:00 και από τις 13:30 έως τις 17:30 καθώς και στη γραμμή 3 στο χρονικό διάστημα από τις 07:00 έως τις 17:30 θα είναι ανά 4,5 λεπτά.»

Να σημειωθεί ότι οι συχνότητες δρομολογίων στη Γραμμή 1 και στο δίκτυο του Τραμ θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Μειωμένο το εισιτήριο

Από την προηγούμενη Δευτέρα εφαρμόστηκαν οι νέες τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά τη μείωση του ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο των πολλαπλών μέτρων στήριξης, ανακοινώθηκε ότι από την 1η Ιουνίου 2020 ο συντελεστής ΦΠΑ στα ΜΜΜ πέφτει στο 13% από 24%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κανονικό εισιτήριο του ΟΑΣΑ να πέσει στα 1,20 ευρώ (από 1,40).

Στη Θεσσαλονίκη η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα είναι 90 λεπτά (από 1 ευρώ). Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ θα παραμείνει σε ισχύ για πέντε μήνες, έως και την 31η Οκτωβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

eep logo