Αύξηση των επιτροπών για τις άδειες οδήγησης

odhghsh

Στόχος ο περιορισμός των καθυστερήσεων στη διαδικασία

Mε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ομαλοποιείται η διαδικασία των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης και περιορίζεται σημαντικά η αναμονή υποψηφίων οδηγών και οδηγών που σημειώθηκε μετά την 11 Μαΐου 2020 οπότε και ξεκίνησε η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του COVID-19. 

Κατόπιν εντολής του κ. Πατούλη, αυξήθηκαν όλες οι επιτροπές εξετάσεων προκειμένου οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας να εξυπηρετήσουν άμεσα τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών τηρώντας απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ειδικότερα, λόγω της υποχρεωτικής μείωσης κατά 50% του αριθμού των υποψηφίων στις θεωρητικές εξετάσεις, με σχετικές αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλου υπό τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη, διπλασιάστηκε και σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλασιάστηκε το πλήθος των διενεργούμενων εξετάσεων σε ημερήσια βάση. Για το σκοπό αυτό αξιοποιείται υπερωριακά το ανθρώπινο δυναμικό των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, αυξήθηκαν και οι επιτροπές δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών με το σύνολο των πιστοποιημένων εξεταστών να συμμετέχουν είτε ως τακτικά, είτε ως αναπληρωματικά μέλη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αρτιότητας της διαδικασίας των εξετάσεων. Στόχος μας είναι να δίνουμε άμεσα λύσεις σε όσα προβλήματα προκύπτουν και να διευκολύνουμε τους πολίτες. Στην κατεύθυνση αυτή:
• Θεσπίσαμε το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής (νόμος 4663/2020) και ήδη χορηγείται στους επιτυχόντες οδηγούς
• Καθιερώσαμε για πρώτη φορά η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των αδειών οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων,
• Διεκπεραιώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ σχεδόν 100.000 εκκρεμείς υποθέσεις αδειών οδήγησης από το 2018!
• Μειώθηκε δραστικά ο χρόνος ανταπόκρισης σε αιτήματα που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ . Σύντομα πρόκειται να αναλάβουμε και νέες δράσεις αλλά και θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να πετύχουμε λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

 

eep logo