Καθυστερήσεις στον Προαστιακό προς Λαύριο

proastiakos

Μακραίνει η απόσταση για την υλοποίηση της σύνδεσης του λιμένα του Λαυρίου με τον προαστιακό και το μετρό καθώς κόπηκαν οι επιδοτήσεις από το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Κομισιόν «Συνδέοντας την Ευρώπη», γνωστότερο ως CEF (Connecting Europe Facility) οι μελέτες του προαστιακού Κορωπί - Λαύριο (προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ).

Η σιδηροδρομική σύνδεση θα χρηματοδοτηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από το νέο ΕΣΠΑ.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η ανάπτυξη του λιμένα Λαυρίου έχει από ετών συνδεθεί με το θέμα της σιδηροδρομικής του σύνδεσης με τον προαστιακό και το μετρό στη διασταύρωση του Κορωπίου από όπου έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθεί η διακλάδωση μέχρι το Λαύριο καθώς η υφιστάμενη γραμμή καταλήγει σήμερα στο αεροδρόμιο. Σχεδόν όλα τα χρονοδιαγράμματα για το συγκεκριμένο έργο έχουν τεθεί εκτός ενώ είναι άγνωστο πλέον και λόγω των οικονομικών εξελίξεων αν θα είναι όντος δυνατή η δέσμευση χρημάτων από το νέο ΕΣΠΑ για την εκπόνηση μελετών που απαιτούνται.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων σε θέματα μεταφορών το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα θα απαιτήσει ορίζοντα τριετίας και υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσουν άμεσα έργα και μελέτες που απαιτούνται.

Με στοιχεία ΑΠΕ, theseanation.gr

eep logo