Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

episititikh vohtheia

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Από τις 15 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» που υλοποιείται από την Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής σαν επικεφαλής, από τους Δήμους εταίρους: Μοσχάτου –Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Καλλιθέας Ν. Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και από τους εταίρους: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ΤΕΙ Αθήνας Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Ο ακριβής ορισμός των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων επιλεξιμότητας των ωφελουμένων ορίζεται με το ΦΕΚ 1066/5-6-2015 που επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση και βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το εισόδημα του ωφελούμενου όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000€ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500€ για το ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 900€ για κάθε ανήλικο (και κατά 1.500€ για κάθε ενήλικο) εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας .
Οι τρόποι υποβολής αιτήσεων είναι οι εξής: Υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε ιδιωτικά με χρήση των κωδικών του Taxis είτε με την υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας από την Τετάρτη 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 5η Αυγούστου από τις 9π.μ.-1 μ.μ.:
• Μοσχάτο, Μιαούλη 60, τηλ.: 210-9418655, 210-9422927
• Ταύρος, Πειραιώς-Επταλόφου, τηλ.: 210-3462125, 210-3463116
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και για τους πολίτες και, κυρίως, για τους συμπολίτες μας που υποφέρουν περισσότερο. Είμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το υποστηρικτικό δίκτυο των κοινωνικών δομών που διαθέτει ο Δήμος.
Στα πλαίσια αυτά, η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για τους απόρους, στην οποία μετέχουμε, αποτελεί ένα πρόγραμμα που δεν λύνει το πρόβλημα στο σύνολό του, θα ανακουφίσει, όμως, όσες οικογένειες ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η Αυτοδιοίκηση συμβάλλει στη μάχη για τον κοινωνικό αποκλεισμό ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να δυναμώσει ο κοινωνικός ιστός»

eep logo