Καθαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο Μοσχάτο

pinakides kathairesh

Μετά την πρόσφατη παράνομη τοποθέτηση τεράστιων διαφημιστικών πινακίδων στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου της παραλίας από την Ιλισού μέχρι την Καποδιστρίου στο Μοσχάτο, δόθηκε εντολή από το Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου στις υπηρεσίες του Δήμου για την άμεση καθαίρεσή τους. Λόγω του μεγάλου όγκου τους απαιτήθηκε η εκμίσθωση μεγάλου γερανοφόρου οχήματος προκειμένου η καθαίρεσή τους να γίνει με ασφάλεια, τόσο για τα συνεργεία, όσο και για τους πεζούς και τα διερχόμενα οχήματα. Για το λόγο αυτό υπήρξε και συνεργασία με την Τροχαία του Πειραιά και το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου.
Έτσι, σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου και αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, καθαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν οι δύο μεγάλες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες είχαν μπει νύχτα, αγνοώντας προκλητικά την κείμενη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται ρητά η τοποθέτησή τους. Στους παραβάτες επιβλήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόστιμο. Το ειδικό αυτό ιδιωτικό συνεργείο με το οποίο υπέγραψε σύμβαση ο Δήμος μας, συνεχίζει την καθαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε διάφορα σημεία του Δήμου, όπως η Πειραιώς και η Χρ. Σμύρνης, όπου η αφαίρεση δεν μπορεί να γίνει από τα συνεργεία και τα μηχανήματα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Η προστασία του περιβάλλοντος, της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης καθώς και η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες αποτελεί για εμάς από την πρώτη κιόλας χρονιά της ανάληψης των καθηκόντων μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Μετά δε και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας συγκροτήσαμε ειδική επιτροπή από υπαλλήλους για έλεγχο των κοινόχρηστων χώρων. Ο έλεγχος αυτός σκοπό έχει την τήρηση της νομιμότητας για την ασφαλή διέλευση των πεζών, των οχημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Ας συνειδητοποιήσουν όλοι ότι πάνω από τα οποιαδήποτε συμφέροντα βάζουμε την πόλη και την ασφάλεια των πολιτών.»

eep logo