Πάνω από 60% το «όχι»

ellada perigramma

Το ποσοστό του «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 θα κινηθεί στο 61%, ίσως και περισσότερο, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος από την Singular Logic που ανακοινώθηκε στις 20:35 με καταμετρημένο το 20% των ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο, στις 20:00, το «όχι» θα πάρει πάνω από 55% και πολύ πιθανόν να πλησιάσει το 58%.

Με καταμετρημένο το 44,65% των ψήφων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,03%, ενώ υπέρ του «ναι» τάχθηκε το 38,97%. Τα άκυρα είναι 4,94% και τα λευκά 0,76%. Η συμμετοχή φθάνει στο 59,78% επί του συνόλου του εκλογικού Σώματος.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ του «Όχι», περίπου στο μισό της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, διαγκωνίζονται οι εκλογικές περιφέρειες των Χανίων και της Β΄ Πειραιώς, ακολουθώντας κατά πόδας εκείνες της Κέρκυρας, της Σάμου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Ξάνθης, της Αττικής, της Ζακύνθου και της Εύβοιας. Η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ «Όχι» και «Ναι» στις δύο πρώτες περιοχές εκκινείται τουλάχιστον από 46%, ενώ στις υπόλοιπες η διαφορά των δυο απαντήσεων φτάνει και ξεπερνά το 33%.

Στον αντίποδα, με τα πιο χαμηλά ποσοστά του «Όχι» (και με τη μικρότερη διαφορά μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι»), καταγράφεται μακράν η εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών και της Λακωνίας ενώ ακολουθούν οι εκλογικές περιφέρειες Καστοριάς, Σερρών, Γρεβενών, Χίου.

Οι εκτιμήσεις

Το «όχι προηγείται με διαφορά σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για το Mega το Σάββατο και την Κυριακή του δημοψηφίσματος.

Η πρώτη εκτίμηση της δημοσκόπησης της GPO για το Mega

Yπέρ του «όχι« τάσσεται το 51,5%

Yπέρ του « ναι» το 48,5 %.


Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος στον ΑΝΤ1 από την Metron Analysis:

50% -54% ΟΧΙ - 52%

46% -50% ΝΑΙ - 48%

Η πρώτη εκτίμηση από την MARC για τον ΣΚΑΙ :

54% - 51% ΟΧΙ

49,5% -53,5% ΝΑΙ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis προηγείται το «ΟΧΙ» με 49%. Το «ΝΑΙ» παίρνει 46%, 2% το «ΑΚΥΡΟ», 2% το «Δεν έχω αποφασίσει», 1% το «ΔΓ/ΔΑ».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜΡΒ για τον τηλεοπτικό σταθμό Star η εκτίμηση αποτελέσματος είναι : υπέρ του «όχι« από 49-54% και υπέρ του « ναι» από 46-51%.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το κλείσιμο της κάλπης στην κρίσιμη ψηφοφορία.

H έρευνα της GPO, για την οποία η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί πρόβλεψη ή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.

tovima.gr

Pin It

eep logo