1ος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας εφαρμογών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

antivirius social2 hd

Απο την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίνεται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και υποστηρίζει την ελληνική κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας προκειμένου να βοηθήσουμε όλοι μαζί με τεχνογνωσία, καινοτόμες εφαρμογές και ιδέες τις δημόσιες υποδομές, τις επιχειρήσεις και συνολικά την κοινωνία.
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και ανακοινώνουμε το antiviruscrowdhackathon. Είναι ένας απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας και τεχνολογίας για εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Σε αυτή την κρίση δεν μένουμε αμέτοχοι. Μαζί με όλες τις συντονισμένες προσπάθειές μας, ερχόμαστε να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε τους νέους μας, την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και καινοτόμες τεχνολογικές startup επιχειρήσεις για να προτείνουν τις δικές τους λύσεις στα σημερινά προβλήματα. Υπάρχουν άμεσες ανάγκες για λύσεις τώρα, κυρίως σε θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης για τους συνανθρώπους μας ενώ παράλληλα δημιουργούνται σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, οι οποίες πιθανότατα “έρχονται για να μείνουν” σε μεγάλο ποσοστό. Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί και να δημιουργήσουμε καινοτόμες μεθοδολογίες και εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα. Σας καλώ όλους να συμμετέχετε».

Ο Μαραθώνιος ξεκινάει σήμερα 20 Μαρτίου 2020 και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε.
Περισσότερες πληροφορίες στο https://crowdhackathon.com/antivirus/ .

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, ομάδες προγραμματιστών, startup εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στο μαραθώνιο με τους εξής τρόπους:
α. Δίνοντας θέματα ή προβλήματα ή προκλήσεις για λύση, από τον χώρο της κοινωνίας, της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης.
β. Αναπτύσσοντας πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα
γ. Υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (ως μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς).

Τα στάδια του Μαραθώνιου
Ο Μαραθώνιος περιλαμβάνει 3 στάδια:
● Δημόσια καταγραφή και συλλογή ιδεών και προβλημάτων για λύση και αποτύπωση αναγκών που μπορούν να υποστηριχθούν με καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές
● Διοργάνωση του μαραθωνίου με απομακρυσμένο τρόπο, μέσω τεχνολογικών εργαλείων και παρουσιάσεις των εφαρμογών με videocall.
● Βράβευση των εφαρμογών που διακριθούν και συνεργασία με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την παραγωγική εφαρμογή τους.