«Το χάσμα επιμένει ακόμα»

barbies

Μια νέα σειρά Barbie είναι αφιερωμένη σε γυναίκες αθλήτριες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η εμβληματική εταιρεία παιχνιδιών λανσάρει μια καινούρια συλλογή από κούκλες με σκοπό να εμπνεύσει τα μικρά κορίτσια.

Μπορεί η Barbie να έχει συνδεθεί στο παρελθόν με μη υγιή και στερεοτυπικά πρότυπα, τώρα όμως η Mattel επιχειρεί να αποκαταστήσει την εικόνα της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μέσα από το Barbie Dream Gap Project: μια πρωτοβουλία με σκοπό να ενδυναμώσει κάθε μικρό κορίτσι να αψηφήσει τις διακρίσεις και να κυνηγήσει τα μεγαλύτερα όνειρά του.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ η εταιρεία παιχνιδιών έχει λανσάρει μια σειρά από κούκλες-μικρογραφίες εμβληματικών γυναικών από διάφορους τομείς, από τις επιστήμες μέχρι τις τέχνες. Ενόψει της Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στη συλλογή της, όπου κορυφαίες αθλήτριες από όλο τον κόσμο αποκτούν το mini me τους. Όπως η Βρετανίδα πρωταθλήτρια του sprint Ντίνα Έισερ-Σμιθ, η Γαλλίδα πρωταθλήτρια του ποδοσφαίρου Αμαντίν Ανρί και η Ουκρανή παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας Όλγκα Χαρλάν.

«Νιώθω πολύ περήφανη που ενέπνευσα μια συλλεκτική κούκλα Barbie» σχολίασε η Έισερ Σμιθ, συνεχίζοντας: «Όταν ήμουν παιδί οι αθλήτριες ήταν λιγότερο ορατές στα media και μέχρι σήμερα επιμένει το χάσμα μεταξύ των φύλων στον χώρο των σπορ, γι’ αυτό θεωρώ τόσο σημαντική την εκπροσώπησή μου. […] Ελπίζω τα μικρά κορίτσια να εμπνευστούν από την κούκλα μου ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον αθλητισμό».

sputniknews.gr