Εθνική στρατηγική για τη μείωση πνιγμών/θανάτων στο υδάτινο περιβάλλον

ydatino perivallon

Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η μείωση των πνιγμών και γενικότερα η ασφάλεια των πολιτών σε σχέση με τις δραστηριότητες στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας (λίμνες, ποτάμια, κολυμβητικές δεξαμενές κ.λπ.) καθώς και η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports, Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η συλλογή και καταχώρηση στο Παρατηρητήριο Πνιγμών και Ατυχημάτων του Safe Water Sports, των στοιχείων από πνιγμούς στα εσωτερικά ύδατα της χώρας, ώστε να αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για τη μείωση των πνιγμών και των θανάτων στο υδάτινο περιβάλλον.

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συμμετάσχει στην ενημερωτική εκστρατεία, που θα υλοποιηθεί την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών τρίτης ηλικίας για την ασφάλειά τους στη θάλασσα.

Για την ασφάλεια των πολιτών στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας, θα υπογραφεί το επόμενο χρονικό διάστημα μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον οργανισμό Safe Water Sports.

eep logo