Ενημέρωση του υπ. Εξωτερικών της Αυστρίας για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο

yna 1235r

Από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης


Η αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο αναφορικά με τις μαζικές ροές αλλοδαπών που εκκινούν από τα παράλια της Τουρκίας πολλές φορές συνοδευόμενοι από σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, καθώς και για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να διαφυλάξει τα σύνορα της Ελλάδος, κυριάρχησε στη συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με το Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Alexander Schallenberg.

Ο αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι κατανοεί πλήρως τις ελληνικές ανησυχίες και έσπευσε να δηλώσει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, ενώ αναγνώρισε ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, ο κ. Schallenberg, που συνοδευόταν από την Πρέσβειρα της Αυστρίας την Αθήνα κυρία Hermine Poppeler, ενημερώθηκε για τα αιτήματα ενίσχυσης σε προσωπικό και μέσα, που έχουν υποβληθεί εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς την FRONTEX, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους και δεσμεύθηκε πως θα παρέμβει και ο ίδιος προσωπικά ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησης των Ελληνικών αιτημάτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών για την άμεση αντίδραση και την υποστήριξη της κυβέρνησης του στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορα της με κάθε νόμιμο τρόπο.

 

eep logo