Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τράμπ

mitsotakis tramp

Σήμερα στον Έβρο η ηγεσία της Ευρώπης - Παρέμβαση και από Μέρκελ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε την Δευτέρα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Donald Trump, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορά της.

Ο Πρόεδρος Trump αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορά της.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στα σύνορα στον Έβρο. Δειλά-δειλά η Ευρώπη δείχνει την συμπαράστασή της στην Ελλάδα, η οποία δέχεται «ασύμμετρη απειλή» από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στον Εβρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασολι.

Τέλος ας σημειωθεί πως την Δευτέρα είχαμε την πρώτη παρέμβαση της Αγκελας Μέρκελ μετά την τελευταία κρίση στο μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι "κατανοεί" μεν ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη πρόκληση σε ό,τι αφορά την Ιντλίμπ, αλλά πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο ο Ερντογάν να εκφράζει την δυσαρέσκεια του όχι μέσω διαλόγου με την ΕΕ, αλλά "πάνω στην πλάτη των προσφύγων".

 

eep logo