Η Volkswagen εξετάζει μεγάλη επένδυση στη Θάσο

thasos limenaria

Στη Θάσο ο υφ.Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο υφυπουργός Εξωτερικών και κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen επισκέπτοντας τη Θάσo προκειμένου να εξετάσουν επιτόπια τα στοιχεία για project που αφορά την ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

Ειδικότερα η επίσκεψη στη Θάσο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση καθώς και της εν εξελίξει μελέτης σκοπιμότητας που εκπονεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και αφορά τα οδικά δίκτυα και τον συγκοινωνιακό φόρτο στο σύνολο του νησιού.

Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

Αύριο στην Καβάλα θα πραγματοποιηθούν οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης. Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η Volkswagen, επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση, δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρουν αποτέλεσμα.

Φραγκογιάννης: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλάμε για επένδυση»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης τοποθετήθηκε στο «ΕΝΑ Channel» της Καβάλας για το θέμα, τονίζοντας ότι «είναι πολύ νωρίς και δεν ξέρουμε αν πρόκειται για επένδυση».

«Οπως ξέρετε η κυβέρνησή μας ενδιαφέρεται για την ηλεκτροκίνηση, ενδιαφέρεται για νέες τεχνολογίες, ενδιαφέρεται για νέα συστήματα τα οποία έχουν σχέση με την αυτόνομη οδήγηση και στο πλαίσιο αυτό συζητάμε με την Volkswagen η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον προκειμένου να κάνουμε μία μελέτη» ανέφερε αρχικά ο κ. Φραγκογιάννης και συνέχισε: «Αυτό που κάνουμε είναι μία μελέτη βιωσιμότητας, μία μελέτη σκοπιμότητας και δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απόφαση ακόμη. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς τους, νομίζω ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον και από την πλευρά μας να μετατρέψουμε την χώρα μας σε έναν επενδυτικό προορισμό σε καινοτόμες και νέες τεχνολογίες και επομένως θα δούμε πού θα οδηγήσει αυτή η συζήτηση την οποία έχουμε ξεκνήσει».

Αναφερόμενος στην πιθανή εμπλοκή της Θάσου στην επένδυση, είπε: «Επίσης θέλω να σας πω ότι δεν πρόκειται για την Θάσο. Τη Θάσο την χρησιμοποιούμε σαν μία βάση πάνω στην οποία θα στηρίξουμε αυτή την μελέτη την οποία κάνουμε. Μπορεί να είναι η Θάσος, μπορεί να είναι κάποιο άλλο νησί, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση διότι είναι τα πράγματα αρκετά αβέβαια. Ωστόσο πιστεύω ότι οι συζητήσεις αυτές και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να μην γίνονται υπό το φως της δημοσιότητας αλλά όταν έχουμε κάτι πραγματικό να πούμε και κάτι ρεαλιστικό να πούμε, θα το πούμε».

Πηγή: iefimerida.gr 

 

eep logo