Η χώρα με την «ψυχή στο στόμα»…

shmaia ellada europe

Δραματικές εξελίξεις προσλαμβάνει πλέον η ελληνική κρίση μετά και το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων της αντιπροσωπείας της Ελλάδας με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες την Κυριακή το βράδυ. Πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως οι δανειστές ζητούν μείωση συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που διαπιστώνεται. Οι εταίροι από την πλευρά τους από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν διασφαλίζουν την απαιτούμενη κάλυψη του ίδιου κενού που ξεπερνά τα 2 , ίσως και τα 3 δισ.
Το σκηνικό σύγχυσης επιτείνουν οι πληροφορίες που θέλουν την ελληνική αντιπροσωπεία να επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά την μόλις 45λεπτη συνάντηση της με τους εταίρους, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης να δηλώνει ότι παραμένει στις Βρυξέλλες περιμένοντας απάντηση από τους εταίρους και προσθέτοντας ότι το πρόβλημα ουσιαστικά βρίσκεται στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν «εξουσιοδότηση» να προχωρήσουν σε συμφωνία.
Το όλο σκηνικό δράματος συμπληρώνουν η εσπευσμένη επιστροφή του Αντ. Σαμαρά στην Αθήνα, που μιλάει για κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή. Αλλά και το αίτημα του Στ. Θεοδωράκη για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ενώ στις 2 το μεσημέρι γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο.

Pin It