«Χριστούγεννα με ποδήλατο»

christmas me podilato

Εκδήλωση της περιφέρειας Αττικής για τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” – Ελπίδα

Την ευκαιρία να μυηθούν στον κόσμο του ποδηλάτου και να γνωρίσουν κορυφαίους αθλητές του είδους είχαν τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” – Ελπίδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Χριστούγεννα με ποδήλατο», τα παιδιά γνώρισαν από κοντά δύο κορυφαίους αθλητές ποδηλασίας, τον Περικλή Ηλία, Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο MTB Marathon και Πρωταθλητή Ελλάδος στο ΜΤΒ και τον Κωνσταντίνο Ανδριώτη, Πρωταθλητή Ελλάδος στο Downhill.

Οι δύο αθλητές μίλησαν στα παιδιά για τα αθλήματά τους και μοιράστηκαν μαζί τους εμπειρίες τους από τους αγώνες. Παράλληλα, λειτούργησε ένα πρωτότυπο εργαστήριο ζωγραφικής, στο πλαίσιο του οποίου τα παιδιά ζωγράφισαν πέντε πλαίσια ποδηλάτων, με δικές τους εικόνες και στη συνέχεια, μαζί με έμπειρους τεχνικούς, συνεργάστηκαν στο να τα συναρμολογήσουν σε κανονικά ποδήλατα! Τα 5 έτοιμα ποδήλατα, για παιδιά ηλικίας από 4 έως 16 ετών - όλα ζωγραφισμένα στο χέρι από τα ίδια τα παιδιά - θα παραμείνουν στη συνέχεια στους χώρους του Ιδρύματος για μελλοντικές χρήσεις.

Στη συνέχεια, έμπειροι ποδηλάτες και εκπαιδευτές ποδηλασίας μίλησαν στα παιδιά για το ποδήλατο ως παιχνίδι, μέσο άσκησης αλλά και ως άθλημα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με την πρόεδρο του Σύλλογου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο διοικητής της Μονάδας Εμμανουήλ Παπασάββας και ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής Κίμωνας Λογοθέτης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο περιφερειάρχης μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Pin It

eep logo