Προϋπολογισμός χωρίς διάλογο!

alexiadia tryfon grey

Ομιλία Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή

Στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στη διαδικασία της συζήτησης, επισημαίνοντας την ανυπαρξία ουσιαστικού διαλόγου, παράλληλα με την αδυναμία τροποποίησης του προϋπολογισμού με βάση τον κανονισμό της Βουλής.

Απέναντι στην τακτική της ΝΔ να μην απαντά στις ερωτήσεις που έχουν τεθεί, αλλά και να επιμένει σε αίολα επιχειρήματα που έχουν απαντηθεί ήδη, όπως για την "υπερφολόγηση" από τον ΣΥΡΙΖΑ και για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, ο Βουλευτής τόνισε πως ο πρόσφατος φορολογικός νόμος, αλλά και ο ίδιος ο προϋπολογισμός απαντούν στα επιχειρήματα της ΝΔ.

Στην συνέχεια υπενθύμισε τα προεκλογικά πυροτεχνήματα της ΝΔ που θα καταργούσε τους 29 "άδικους" φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, και για τους οποίους στον προϋπολογισμό δεν αναφέρεται τίποτα, ενώ αντίθετα αποκάλυψε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει 773 εκατ. ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα.

Ο Βουλευτής τέλος ανέφερε αναλυτικά τις μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπενθύμισε το τι θα χάσουν οι πολίτες από την ακύρωση των φορολογικών μειώσεων που είχε ετοιμάσει και συμφωνήσει με την Ε.Ε. ο ΣΥΡΙΖΑ.

eep logo