Τόγκο: Ελεύθερος αφέθηκε ο Ελληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές

elka aristoltelis

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον Ελληνα ναυτικό που είχε απαχθεί μαζί με τρία ακόμη μέλη πληρώματος του ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου «ELKA Aristotle» από πειρατές στα ανοιχτά του Τόγκο, στη Δυτική Αφρική, στις 4 Νοεμβρίου.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο 20χρονος είναι μεταξύ των ατόμων που αφέθηκαν ελεύθερα. Δυστυχώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία, ο τέταρτος άνδρας που είχε απαχθεί, ένας Φιλιππινέζος είναι νεκρός.

Υπενθυμίζεται ότι τη στιγμή που οι ένοπλοι πειρατές κατόρθωσαν να πατήσουν στο κατάστρωμα υπήρχε στο πλοίο 24μελές πλήρωμα.

Εκτός από τον Ελληνα ναυτικό είχαν απαχθεί ο υποπλοίαρχος, ο ηλεκτρολόγος και ένας ναυτόπαις του δεξαμενόπλοιου. Οι δύο από τους ομήρους κατάγονταν από τις Φιλιππίνες και ένας από τη Γεωργία.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρία.

Πηγή: kathimerini.gr