Υπουργείο Υγείας: Έκτακτα μέτρα λόγω της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

pyrkagia toxikonefos

Κλειστά τα σχολεία στη περιοχή - συστάσεις για ευπαθείς ομάδες

Τέσσερις ημέρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ασπροπύργου (ΚΑΔΥ) οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές συναντήθηκαν την Τρίτη σε σύσκεψη για να εξετάσουν την κατάσταση. Η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη, εκτίμησε το Τμήμα Υγιεινής Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας κατόπιν επικοινωνίας του με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας, εισηγείται τη λήψη των ακόλουθων έκτακτων μέτρων προστασίας του πληθυσμού:

Τα άτομα αυξημένου κινδύνου (με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και άτομα άνω των 65 ετών) θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση - δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Στον γενικό πληθυσμό συνιστάται σε κάθε άτομο να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Ειδικά για τον πληθυσμό στην περιοχή του Ασπροπύργου συνιστάται η διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

eep logo