Σανίδες scateboard από τον Vik Muniz

Vik Muniz skateboards

Μέρος των εσόδων για την κοινωνική ενδυνάμωση νέων σε φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης και φωτογράφος Vik Muniz συνεργάστηκε, προσφάτως, με το πρότζεκτ The Scateroom για τη δημιουργία έξι σανίδων skateboard. Από τα έσοδα των πωλήσεών τους, μέρος θα πάει σε δραστηριότητες που έχουν στόχο την κοινωνική ενδυνάμωση νέων σε φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Γεννημένος στο Σάο Πάολο, ο Muniz δουλεύει κυρίως με μη συμβατικά υλικά: σάλτσα ντομάτα, διαμάντια, αποκόμματα από περιοδικά, σιρόπι σοκολάτας, σκόνη, βρωμιά και τέτοια. Από αυτά φιλοτεχνεί τα έργα του και, στη συνέχεια, τα φωτογραφίζει. Μεγάλωσε σε οικογένεια φτωχών, και όταν επιβλήθηκε ως καλλιτέχνης αποφάσισε να αφιερώνει μεγάλο μέρος της δουλειάς του στο να δίνει σε αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη: τους φτωχούς και σε όσους έχουν στερήσει δικαιώματα.

«Προς το παρόν, έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 565.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση 95 κοινωνικών πρότζεκτ scateboard τα οποία έχουν στόχο να ενδυναμώσουν κοινωνικά, σε όλον τον κόσμο, νέους που κινδυνεύουν» υπογραμμίζουν από το The Scateroom.

Το 5% των εσόδων από τις πωλήσεις αυτής της έκδοσης σανίδων για scateboard - είναι περιορισμένος ο αριθμός των κομματιών - θα διατεθεί για οικονομική στήριξη της Coletivo Skate Maré, μιας πρωτοβουλίας εθελοντών που ενδυναμώνει μέσω scateboard νέους στη φαβέλα Maré του Ρίο. Ένα επιπλέον 15% θα διατεθεί στην Escola Vidigal, τη σχολή τέχνης και τεχνολογίας την οποία έχει ιδρύσει ο Vik Muniz για τα φτωχά παιδιά μια άλλης φαβέλας του Ρίο, της Vidigal.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Pin It

menoumespiti