Πρόταση Τ. Θεοδωρικάκου για επιπλέον άδεια στις δημ. υπαλλήλους για γυναικολογικό έλεγχο

mastografia

Γ. Πατούλης: Σημαντική η πρόταση του υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου - προτείνεται η επέκτασή της και στον ιδιωτικό τομέα

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης χαιρετίζει με ικανοποίηση την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου για την θεσμοθέτηση μίας ημέρας επιπλέον άδειας στις υπαλλήλους του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης που υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο και επισημαίνει τα εξής:

Η σημαντική πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα δίνεται μια επί πλέον ημέρα άδειας ανά έτος σε όλες τις γυναίκες υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υποβάλλονται σε γυναικολογικό έλεγχο, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.
Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της ζωής χιλιάδων γυναικών. Για το λόγο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει πρόβλεψη προκειμένου η νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Η θωράκιση της υγείας των πολιτών και ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι πρωταρχικός στόχος μας.

eep logo