Σύσφιξη των εμπορικών δεσμών Αθήνας και Πεκίνου

shmaies ellada china

Δημιουργείται δίκτυο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης επιχειρηματιών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στις δύο χώρες

Την κινέζικη αντιπροσωπεία του Γραφείου Εμπορίου του Πεκίνου, υποδέχθηκαν, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμοιβαία διευκόλυνση επιχειρηματικών συνεργασιών και σύσφιξη των εμπορικών δεσμών Αθήνας και Πεκίνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι επενδυτικές και εμπορικές δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρουν οι δύο πρωτεύουσες και οι δύο φορείς συμφώνησαν στη δημιουργία ενός δικτύου άμεσης εξυπηρέτησης και πληροφόρησης, για επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στις δύο πόλεις.

Η υπηρεσία Εμπορίου του δήμου Πεκίνου, θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων επιχειρηματιών-εμπόρων, που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην κινέζικη αγορά, να επενδύσουν στο Πεκίνο ή να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς πόρους. Επίσης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΣΑ, θα είναι στη διάθεση των μελών του πληροφορίες που αφορούν την αγορά του Πεκίνου, διασύνδεση με την αποστολή εμπορικών αντιπροσωπειών και συμμετοχή σε τοπικές εκθέσεις καθώς και γενικά χρήσιμες πληροφορίες για την κινέζικη αγορά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Καφούνης αναφέρθηκε στην ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών και επισήμανε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο φορέων να επενδύσουν στην επιχειρηματική συνεργασία, αφ' ενός για την αύξηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα και αφ' ετέρου για την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και για την προώθηση στην αγορά της Ευρώπης, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών νέας τεχνολογίας από την Κίνα, συνυπολογίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον σημαντική πύλη εισόδου στην Ευρώπη.

eep logo