«Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα»

olokaftoma 291019

Εκδήλωση μνήμης και ευαισθητοποίησης την Τρίτη 29/10 στον Ταύρο

Μία ιδιαίτερα συμβολική εκδήλωση μνήμης πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» επί της οδού Αγίας Σοφίας 16 στον Ταύρο με τίτλο «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα».

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη Κοινότητα Αθηνών. Στην εκδήλωση θα αναφερθούν για το θέμα εξειδικευμένοι ιστορικοί ενώ θα παρευρεθούν βιωματικοί αφηγητές που θα εξιστορήσουν τις μαρτυρίες τους για το Διωγμό στην Αθήνα.

Εκτός του οπτικοακουστικού υλικού που θα προβληθεί, η «Μουσική Γωνιά» του Δήμου θα τραγουδήσει από την «Επιφάνια» του Γιώργου Σεφέρη και από το αφηγηματικό έργο «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλη, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
«Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου τη διοργάνωση μίας εκδήλωσης μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ισραηλίτικη Κοινότητα Αθηνών που αποδέχθηκε την πρότασή μας για αυτή την, ιστορικής σημασίας, διοργάνωση όπως και για τη σημαντική υποστήριξή της στο να διαμορφωθεί το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστώ όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που μας κάνουν τη μεγάλη τιμή να παρευρεθούν και να μας εξιστορήσουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες.
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε μία εκδήλωση που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση όλων και ειδικότερα των νέων ηλικιών ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοιες θηριωδίες».

eep logo