Δημιουργική απασχόληση για το καλοκαίρι

paidi mousikiΣτο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Για το φετινό καλοκαίρι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που θα περάσουν τις διακοπές τους στην πόλη, να εκφραστούν, να παίξουν και να μάθουν μέσα από τη μουσική και τις άλλες τέχνες.
Το 4ο Αττικό μουσικό Camp, θεσμός πλέον για την πόλη, μαζί με την 1η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, προσφέρουν στα παιδιά μια διαφορετική καλοκαιρινή διέξοδο.

4ο Αττικό μουσικό Camp
ΘΕΡΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με το GUITARTE ENSEMBLE (Νίκος Χατζηελευθερίου, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Χρήστος Φάκλαρης, Άννα Σαρτζίδου, Γιάννης Γαλίτης, Μαρία Παπαμιχαήλ) και την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Νίκου Χατζηελευθερίου.

Ένα σύνθετο εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και νέους μουσικούς, ένα πεδίο-forum εφαρμογής νέων, πρότυπων και πειραματικών μεθόδων μουσικής διδασκαλίας.
Δεκαπέντε ημέρες (6-17 Ιουλίου) δημιουργίας και συνύπαρξης με δεκάδες νέους και παιδιά απ’ όλη την Αττική στις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου (Ελευθερίας κ´ Λυκούργου- Σταθμός Ηλεκτρικού Μοσχάτου)

1η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας
Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση γεμάτη εικαστικά, κίνηση, ομαδικά παιχνίδια, θέατρο, όπερα, ιστορία της τέχνης, χορό, λαογραφία, ήθη και έθιμα, κινηματογράφο, μουσική, αλλά και δράση, δημιουργία και διασκέδαση.

Τα παιδιά εκφράζονται, παίζουν και μαθαίνουν μέσα από τις τέχνες στις κλιματιζόμενες αίθουσες στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου & Αίθουσα 2-3 των Δημοτικών Σφαγείων.
Καλλιτεχνική δ/νση: Αλεξάνδρα Κερασίδου

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Απόστολος Σιώκας δήλωσε: “Καθώς τα σχολεία τελειώνουν πολλοί ετοιμάζονται να περάσουν τις διακοπές τους στην πόλη. Ο Δήμος, για πρώτη φορά, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, εκτός από αθλητικές δραστηριότητες, να ασχοληθούν και με πολιτιστικές δράσεις αναδεικνύοντας έτσι τα ταλέντα τους και τη δημιουργικότητά τους. Τα παιδιά, στις δροσερές κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου μας, με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων και εμψυχωτών θα πειραματιστούν με τη μουσική, θα γνωρίσουν σπουδαίους ζωγράφους, θα ξεκλειδώσουν τα μυστικά της όπερας, θα χαλαρώσουν με παραδοσιακά και σύγχρονα παραμύθια...
Καλό καλοκαίρι στην πόλη μας!”