Α.Ευθυμίου: Να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην καθημερινότητά μας

triti hlikia

Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου για την Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας

Η ανεξαρτησία, η συμμετοχή στα κοινά, η δυνατότητα εκπλήρωσης προσωπικών στόχων, η φροντίδα και η αξιοπρέπεια αφορούν στις πέντε βασικές αρχές που έχει ορίσει ο ΟΗΕ για τους ηλικιωμένους.

Ο δρόμος προς την τρίτη ηλικία είναι ένας δρόμος που ευχόμαστε όλοι να διαβούμε και να τον ζήσουμε με την αξιοπρέπεια που του αναλογεί.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους ανθρώπους και στη συμβολή τους στη κοινωνία, αλλά και να αναδείξει τα προβλήματά τους στο σύγχρονο κόσμο, καθιέρωσε την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους, μέρα εορτασμού των ηλικιωμένων, «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία».

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη αλλά κυρίως να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη και συνεχόμενη συμμετοχή τους στην καθημερινότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής μας.

Μας υποστηρίζουν, φροντίζουν τα παιδιά μας, μας μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και είναι πάντα εκεί για μας όταν τους χρειαστούμε.

Οφείλουμε να τους φροντίζουμε και να τους προστατεύουμε παρέχοντας τους μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια. Μόνο έτσι μπορούμε να αξιώσουμε ότι είμαστε μια κοινωνία που ενδιαφέρεται έμπρακτα και δεν ξεχνά τους ανθρώπους της στην τρίτη περίοδο της ζωής τους.

Είμαστε παρόντες στο έργο της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου και των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, τόσο εγώ όσο και η Δημοτική Αρχή, καθώς θεωρούμε μέγιστη
υποχρέωση μας να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και δράση που αφορά στην καλύτερη διαβίωση των ηλικιωμένων.

eep logo